Українці утеплюються на зиму

Поділитися:

Українці масово утеплюють свої будинки на зиму, аби менше платити за опалення. Такі роботи обходяться громадянам досить дорого, проте фахівці радять не економити на утепленні. Відатк, у середньому якісний утеплювач коштує півтори тисячі гривень за метр квадратний.

«‎Якщо ж взяти 20-30 квадратних метрів, то це умовно буде від 19-20 тисяч до 30, тобто це я вам сказав хороші якісні матеріалі»‎, — зазначив власник компанії з утеплення фасадів.

За словами фахівця, українці здебільшого утеплюють окремі помешкання, а не весь будинок. Але є винятки. Досить часто мешканці панельних будинків беруть спільний пільговий кредит, аби утеплити дім повністю. У той же час фасадники радять звертатись до перевірених фахівців, оскільки якщо роботи будуть проведені неякісно, то це матиме неприємні наслідки.

«Десь лишили якусь щілину, і просочується холод, між пінопластом і шаром квартири збирається точка роси — конденсат. Може просочуватися між швами грибок , може це утеплення відпасти», — застрерігає фахівець.

Провівши весь комплекс такого утеплення, можна зменшити витрати на комунальні послуги до 60% у старих будинках і до 20 % у новобудовах за умови, що в помешканні окремий лічильник.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу