Українці отримали гроші за 13 тисяч «бебі-боксів»

Поділитися:

За даними Фонду соціального страхування, 13 тисяч осіб отримали компенсацію за “бебі-бокси” в період з 1 по 25 вересня. Так, уряд виплатив 67 млн ​​гривень. Гроші надходять на картки, в безготівковій формі.

Відомо, що на ці гроші батьки можуть купити дитячі товари. Однак, витратити виплачені кошти українці можуть виключно в магазинах, які приєдналися до урядового проекту монетизації одноразової допомоги на дітей.

Зараз налічується 1 108 таких торгових точок. 15 з них є інтернет-магазинами.

Якщо магазин хоче стати учасником державної програми, йому потрібно приєднатися до публічного договору. Після проходження ряду процедур торгова точка з’явиться в спеціальному реєстрі.

Нагадаємо, що Верховна Рада України збирається повернути українцям право отримувати так звані «бебі-бокси» або пакети малюка, які недавно уряд успішно замінило на одноразову грошову виплату. Йдеться про законопроект №3006а, за який проголосувало монобільшість депутатів.

Вказується, що свій голос «за» в стінах ВР віддали 316 парламентарів. Так, згідно з нормами закону, українці зможуть знову отримувати набір всього необхідного для новонародженої дитини з боку уряду.

Раніше повідомлялося, що пілотний проект «Пакет малюка», який не так давно був монетизованим, стартував з 1 вересня в новому вигляді. За кілька днів карту банку для отримання грошей замість бебі-боксу отримали понад 1000 осіб. Це спеціальна соціальна карта.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу