Українці можуть отримати карантинні виплати

Поділитися:

У березні поточного року народні депутати прийняли закон про додаткові виплати українським безробітним у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це 30 жовтня, в п’ятницю, нагадали джерела в Державному центрі зайнятості.

У службах зайнятості повідомили, що відповідно з вищезгаданим законом, Держцентр зайнятості наділений правом виплачувати безробітним суми, які відрізняються від звичайних, що діяли до пандемії. При цьому враховується статус безробітного та особливості його реєстрації або перереєстрації.

У бюджеті держави передбачено, що найменша сума, що підлягає виплаті безробітному, який має стаж роботи, становить 1 тис. 800 грн. Якщо стаж роботи не враховується, – 650 грн.

Найбільша сума, яку український офіційний безробітний може отримати від Держцентру зайнятості, – становить 8 тис. 788 грн.

Нагадаємо, Державна служба зайнятості України нагадала громадянам, що статус безробітного не тільки дає права, але і накладає на пільговиків певні обмеження. За інформацією прес-центру, за недотримання деяких правил з українців можуть стягнути вже виплачені гроші або навіть притягнути до кримінальної відповідальності.

Також раніше ми інформували про те, що в Україні до кінця 2020 року рівень безробіття досягне 10%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу