Українським пенсіонерам знизили пенсійні виплати

Поділитися:

З 1 липня в Україні підвищили прожитковий мінімум, однак, не всім пенсіонерам пощастило отримати пенсію вище, ніж минулого місяця. Деякі люди похилого віку навіть отримали виплати менше, в порівнянні з червнем.

Подібні зміни пов’язані з тим, що перерахунок для працюючих пенсіонерів або пенсіонерів-підприємців в законодавстві не передбачено. Тому, в разі працевлаштування кожен пенсіонер має звернутися до Пенсійного фонду та повідомити про своє робочий статус. В іншому випадку пенсіонера навіть можуть оштрафувати.

Також фахівці ПФУ рекомендують прийти до відділення Пенсійного фонду тим, хто через кілька місяців збирається виходити на пенсію. Працівники ПФУ допоможуть провести попередню експертизу документів, щоб уникнути помилок в оформленні трудових книжок, довідок і т.д.

Нагадаємо, що в Україні розмір страхового стажу майже не впливає на обсяги пенсійних виплат, а лише дає українцям право бути пенсіонерами. На даний момент в країні існує певна формула нарахування пенсійних виплат, як передає прес-служба ПФУ.

Так, пенсії нараховуються в такому порядку: середні виплати по зарплаті за останні три роки множаться на співвідношення зарплати кожного окремого пенсіонера до середньої.

Раніше повідомлялося, що вже з 2021 року українці зможуть вийти на пенсію, якщо відпрацювали за своє життя 28 років.І до 2028 року на пенсійне забезпечення зможуть розраховувати лише ті, хто відпрацював за життя 35 років.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу