Українські водії отримають нові штрафи за номери 3D

Поділитися:

Національна поліція України заявила, що водіїв, на чиїх машинах будуть помічені 3D-номерні знаки, будуть штрафувати. Так, за словами правоохоронців, номерний знак повинен бути виготовлений з алюмінієвої смуги. Об’ємні варіанти номерів не відповідають нормам.

Відомо, що штраф за 3D-номерні знаки складе 170 гривень. Однак, за повторне порушення цього правила протягом року водія оштрафують вже на 255 гривень або 40 годин виправних робіт з конфіскацією транспортного засобу.

Проте багато водіїв вважають, що на камерах відеоспостереження краще видно саме 3D-номерні знаки.

Нагадаємо, що представник ВРУ (Верховної Ради України) в Конституційному суді і заступник голови комітету ВРУ з питань правової політики Ольга Совгиря розкрила одну з колізій законодавства. Так, особа, яка порушила ПДР (правила дорожнього руху) і власник автомобіля можуть бути різними особами, а відповідальність, згідно із законодавством, все одно буде лежати на ту людину, на якого зареєстрований автомобіль або інше ТЗ.

Раніше повідомлялося, що любителі порушувати правила дорожнього руху люблять приховувати номера своїх машин. Однак в Департаменті патрульної поліції сказали, що камери автофіксації в будь-якому випадку зафіксують їх.

Наприклад в червні 2020 роки машина Toyota Camry їхала зі швидкістю 85 кілометрів на годину, хоча дозволено 50 кілометрів. Камера зафіксувала порушення, після цього водієві довелося сплатити штраф.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу