В Україні відчувається нестача овочесховищ. Аграрії та фермери кажуть про те, що не мають можливості зберегти врожай до весни, аби продавати по притомній вартості та тим самим задовольнити потреби українського споживача. Йдеться про зберігання моркви, картоплі та інших коренеплодів у першу чергу.
Натомість експерти кажуть, що для будівництва нових об’єктів не обійтися від державної допомоги, а вона має бути стратегічною. Україна повинна бути зацікавлена у тому, аби якнайменше закуповувати овочів у інших країн у той час, коли власні врожаї псуються без належних умов зберігання.
Раніше повідомлялося, що у листопаді минулого року Україна почала закуповувати картоплю у Польщі. На думку президента Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тараса Баштанника, початок імпорту в момент, коли всі свої картоплесховища заповнені під зав’язку, доволі неприємний сигнал.
Також ми писали й про те, що через морози в Україні дорожчають овочі. Ціна за два тижні збільшилася на 20-22%, тепер за моркву (гуртова вартість) просять не менше 3,5-3,6 гривень за кілограм.