Україна просить ЄС зняти обмеження щодо пташиного грипу

Поділитися:

Європейський союз закликають зняти обмеження, які були введені через пташиний грип в українській державі на початку 2020 року.

Державна служба безпеки харчових продуктів і захисту споживачів повідомила, що офіційні особи з ЄС і Європейської комісії були поінформовані про те, що було вжито заходів для контролю і запобігання поширенню інфекції в країні.

Беручи до уваги національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС і Кодексу здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна вільна від високопатогенного грипу птахів.

Нагадаємо, що в Державній службі з надзвичайних ситуацій України відзвітували про кількість доріг, яке відомство встигло продезінфікувати під час пандемії коронавируса і державного карантину.

Також повідомлялося, що головне управління Державної служби безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів в Івано-Франківській області повідомляє, що в Україну прибула партія курятини з сальмонелою. Повідомлення прийшло через спеціальну систему, створену для перевірки товарів і швидкого оповіщення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу