Україна не буде зберігати в Росії ядерні відходи

Поділитися:

У прес-службі Державного підприємства “НАЕК” Енергоатом “повідомили, що з цього року більше не будуть вивозити відпрацьоване ядерне паливо з українських АЕС до Росії.

«Ми вирішили остаточно відмовитися від вивозу відпрацьованого ядерного палива до Росії. Потреба України в цих послугах нарешті відпала. Це значно зміцнює енергетичну безпеку нашої держави », – сказав т.в.о президента компанії.

Відомо, що вже в липні 2021 централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) зможе прийняти першу партію палива з українських АЕС.

Слід зазначити, що будівництво всіх будівельних конструкцій та інфраструктури з прийому та зберігання відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС на майданчику ЦСВЯП компанія завершила в грудні 2020 року.

Нагадаємо, що в «Енергоатомі» порадували новиною про те, що побудували перший комплекс сховища відпрацьованого ядерного палива. Всього таких комплексів планують побудувати 15, а всього ЦСВЯП (Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива) дозволить економити близько 200 млн доларів на рік і не відправляти відпрацьоване ядерне паливо в РФ.

Раніше повідомлялося, що в рамках проекту «Новий шовковий шлях», який проводиться китайськими інвесторами спільно з представниками України, проводиться ініціатива по створенню сортувального пункту для ядерних відходів в Одесі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу