У ВООЗ розраховують, що пандемія буде тривати не більше двох років

Поділитися:

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) виступила із заявою про те, що світ зможе побороти пандемію коронавірусу тільки тоді, коли буде винайдено вакцину.

На цю мить над нею працюють в декількох країнах. Про це сказав Тедрос Аданом Гебреісус, голова ВООЗ.

У своїй доповіді на тему пандемії коронавірусу голова ВООЗ говорив про знамениту «іспанку» — пандемію іспанського грипу, як сказали б сьогодні. Відомо, що вона протікала з 1918 по 1920 роки та забрала багато життів людей. Разом з тим в сучасному світі все відбувається набагато швидше — саме тому, як вважає і Тедрос Аданом Гебреісус, COVID-19 поширюється з такою швидкістю.

У ВООЗ сподіваються на те, що незабаром з’явиться вакцина від коронавірусу. Саме ця подія стане ключовою та розгорне пандемію на спад. Цього разу світ має впоратися з пандемією за два роки — так вважають експерти з ВООЗ.

Раніше повідомлялося про те, що в Україні стали розгортати лікарні другої черги. Вважається, що поширення коронавірусу досить швидке, важливо, аби медики були готові до напливу пацієнтів. Зокрема, станом на 22 серпня в країні було 2 328 нових хворих з діагностованим COVID-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу