У столиці почали роботу «фантомні патрулі»

Поділитися:

Контролювати дотримання правил дорожнього руху на вулицях столиці будуть так звані “фантомні патрулі”. Ці автомобілі зможуть фіксувати швидкість машини під час руху і зупиняти порушників.

Відомо, що перші чотири “фантомні” машини вже передали Нацполіції. Вони обладнані проблисковими маячками спереду і ззаду машини, гучномовцем і пристроєм для вимірювання швидкості в русі, а також мобільними системами відеофіксації.

“Фіксується швидкість автомобіля, який їде у напрямку руху поліцейського автомобіля, назустріч і навіть позаду руху поліцейського автомобіля. Як тільки фіксується порушення швидкості, відповідний автомобіль перетворюється із звичайного автомобіля в поліцейський автомобіль”, – пояснюють в Нацполіції.

Крім того, фантомні авто можуть бути з 3D-наклейкою “поліція”, яку видно лише поблизу або взагалі нічим не виділятися із загального потоку машин.

Юристи запевняють, що такі дії поліцейських цілком законні.

Нагадаємо, що в 2021 році в Україні збираються будувати житло для поліцейських. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції України.

Відзначимо, що будівництво об’єктів буде здійснюватися за кошти з місцевих бюджетів. Повідомляється, що в 2021 році для співробітників поліції побудують ряд спеціальних багатоквартирних будинків.

Раніше повідомлялося, що в Держагентстві інфраструктурних проектів розповіли, що в Національну поліцію України передали 4 «фантома», які, дозволять патрульним фіксувати перевищення швидкості прямо в русі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу