У США відзвітували, що протести не вплинули на епідемію

Поділитися:

За даними американської влади, масові протести проти расизму не привели до збільшення числа заражених коронавірусів.

Так, в Міннесоті в місцях проведення тестів, які були організовані владою, аналізи на наявність інфекції здали понад 3,2 тис. Протестувальників. 1,8% з усіх виявилися позитивними. Також понад 8,5 тис. Протестуючих в цьому штаті обстежувалися в приватних клініках. Серед них зараженими виявилися не більше 1%.

У Нью-Йорку середнє число заражених коронавірусів протягом останнього тижня склало не більше 3%. При цьому даний показник знижувався або зберігав стабільність з 5 червня. Як уточнює The Wall Street Journal, влади Сіетла (штат Вашингтон) і Чикаго (штат Іллінойс) заявили, що серед їх жителів останнім часом не було зафіксовано різкого стрибка інфікованих.

Нагадаємо, що у Вашингтоні пройшла найбільша демонстрація з моменту смерті Джорджа Флойда. Десятки тисяч людей продовжують мітингувати проти расизму і поліцейської жорстокості. Уже 12 днів поспіль у багатьох містах Америки тривають акції протесту.

Через мітинги у Вашингтоні військові, поліція і федеральні агенти перекрили більшу частину центру. Багато мітингувальників зібралося біля Капітолію, Національної алеї і Білого дому, де навіть довелося споруджувати бетонні барикади.

Раніше повідомлялося, що Білий дім відібрав п’ять передових компаній з виробництва медикаментів в якості можливих претендентів на роль головного розробника вакцини від коронавируса. В Адміністрації глави Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа пообіцяли дати коментар щодо цього до кінця червня місяця, повідомляє видання The New York Times.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу