У США відібрали п’ять компаній для виробництва вакцини від коронавірусу

Поділитися:

Білий дім відібрав п’ять передових компаній з виробництва медикаментів в якості можливих претендентів на роль головного розробника вакцини від коронавірусу. В Адміністрації глави Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа пообіцяли дати коментар щодо цього до кінця червня місяця, повідомляє видання The New York Times.

За попередніми даними ЗМІ, головними фігурантами виробництва можуть стати такі ринкові гіганти, як Moderna, Merck, Johnson & Johnson, Pfizer і “AstraZeneca”. Варто відзначити, що остання відноситься до європейської компанії британсько-шведської дислокації.

Повідомляється, що вся п’ятірка концернів отримає додаткове фінансування з боку Штатів для того, щоб розпочати гонку експериментів і розробок з метою створити ту саму вакцину від коронавірусу.

Поки що точні деталі майбутньої угоди не відомі, проте ходять чутки, що в цьому питанні одна з компаній буде співпрацювати з Оксфордським університетом.

На даний момент США вже профінансували Moderna, Johnson & Johnson і групу AstraZeneca на 2,2 мільярда доларів, проте до якого інвестиційного піку дійде країна в своєму бажанні знайти вакцину, поки що невідомо.

Тим часом, якщо компаніям і правда вдасться в найкоротші терміни реалізувати вакцину, то передбачається, що її можуть задіяти в самих постраждалих від вірусу регіонах. Більш того, в цьому відношенні США можуть обмежиться не тільки власними державними територіями.

Важливо сказати, що в поточних реаліях активні процесі з розробки вакцини спостерігаються серед всіх країн світу. Так, медики Італії нещодавно заявили про створення вакцини проти коронавірусу. Вона, за їхніми словами, дозволить уникнути зараження. Однак підсумкової ратифікації препарат ще не отримав.

Також в Туреччині пройшли успішні випробування власної вакцини, але експеримент поки що проводився лише на тварин.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу