У США попрощалися з Джоржем Флойдом

Поділитися:

У Міннеаполісі пройшла церемонія прощання з Джорджем Флойдом, який загинув 25 травня від рук поліцейського. Закриту труну виставили в залі Північного центрального університету.

На церемонії були присутні друзі та близькі Флойда, актори, музиканти, правозахисники і кілька членів Конгресу. Першим до гробу підійшов мер Міннеаполіса, Джейкоб Фрей. Він не зміг стримати сльози, опустившись на одне коліно.

“Хвилина мовчання” на честь Флойда тривала 8 хвилин 46 секунд. Цей відрізок часу є символічним, оскільки за відомостями сторони звинувачення, саме стільки поліцейський тримав коліно на шиї у затриманого.

Відомо, що всі витрати по організації похорону, які відбудуться 9 червня на батьківщині Флойда, в Х’юстоні, візьме на себе американський боксер Флойд Мейвезер-молодший

За інформацією американських ЗМІ, траурні заходи в Х’юстоні планує відвідати кандидат в президенти Джо Байден. Однак чинний голова США на похорон не приїде.

Нагадаємо, що уродженець Вінницької області, колишній військовий Богдан Вечірко на повній швидкості проїхав у вантажівці через натовп протестуючих в на трасі I-35W в Міннеаполісі. Момент, коли цистерна в’їхала в натовп потрапив на камери зовнішнього спостереження і під об’єктиви тих, хто знімав сам мітинг.

Раніше повідомлялося, що після вбивства темношкірого охоронця, в США почалися акції протесту. В знак солідарності проти проти поліцейського свавілля, хвиля акцій прокотилася по Лондону і Афінам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу