У США через коронавірус застрягли тисячі росіян

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки понад дві тисячі громадян Російської Федерації не могли повернутися додому через карантин, обумовлений пандемією коронавірусу. Про це повідомляє посол РФ в Вашингтоні Анатолій Антонов для західних ЗМІ.

За словами дипломата, на даний момент країни вже домовилися про вісім рейсів, які могли б доставити росіян на батьківщину.

“Для репатріації з США вже було організовано вісім спецрейсів: сім з східного узбережжя і один – із західного. Повернутися на Батьківщину змогли більше двох тисяч чоловік”, – сказав він.

При цьому чиновник зазначив, що проблема зі співгромадянами на чужині не закінчилася, так як в Штатах все ще перебуває понад тисячі громадян РФ.

Поки що до нового списку чартерних рейсів вдалося включити лише 44 громадян, яким терміново потрібно дістатися до Росії з власними гуманітарних причин.

Зокрема, мова йде про людей, що в непростій життєвій ситуації, які на полях Америки отримали спеціалізоване лікування або ж про студентів, які через терміни навчання змушені повернутися назад.

Відзначимо, що на момент 30 травня за межами Росії перебувало понад 25 тисяч громадян, яким терміново потрібно повернутися додому.

Як повідомлялося раніше, незважаючи на масове ослаблення карантинних обмежень, коронавірус продовжує атакувати населення, а статистика захворювань й надалі показує трагічний результат.

Разом з тим, скандинавські країни поступово починають відкривати власні кордони, однак це не стосується Швеції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу