У поліції розповіли, як камери відеофіксації вплинули на безпеку

Поділитися:

Нові камери фото- і відеофіксації, встановлені на українських дорогах, в прямому сенсі слова рятують життя автомобілістів і їх пасажирів. У поліції зазначають, що на тих ділянках доріг, на яких вже діють камери відеоспостереження і фіксації, тяжких аварій зі смертельними наслідками та тяжкими травмами стало в три рази менше.

Про це журналістам сьогодні, 9 жовтня, розповів перший заступник начальника ДПП (Державна патрульна поліція) Олексій Білошицький.

Він зазначив, що автоматична система фіксації порушень правил дорожнього руху почала працювати в Україні з 1 червня 2020 року, а запуск був обумовлений високим рівнем порушень ПДР. Основною причиною аварій, за словами Білошицького, є перевищення безпечної і встановленої швидкості руху.

Представив Олексій Білошицький і наступну інформацію.

“Виходячи з аналізу ДТП із загиблими та / або травмованими особами на ділянках, де використовуються камери автоматичної фіксації за червень-вересень 2020 по порівнянні з аналогічним періодом минулого року в місцях, де встановлені перші 50 камер, кількість ДТП знизилася втричі. А на окремих ділянках доріг кількість ДТП зменшилася з 51 до 18. А на деяких ділянках доріг аварії припинилися взагалі “, – повідомив заступник начальника ДПП.

Нагадаємо, влітку нинішнього року українські водії стали навмисно приховувати номера своїх автомобілів з впровадженням на дорогах України спеціальної системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Також раніше ми писали, що недавно Державне агентство інфраструктурних проектів уклало договір на 180,40 мільйона гривень з компанією «Українські системні інновації». Договір стосується установки камер автофіксації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу