У Міносвіти фіксують збільшення захворюваності учнів і вчителів з 1 вересня

Поділитися:

У Міністерстві освіти і науки України заявили про збільшення кількості випадків зараження коронавірусів серед учнів і вчителів з початку навчального року.

“За майже 2 тижні навчання різко збільшилася захворюваність серед педагогів і учнів. Станом на 9 вересня захворіло 130 педагогів і 168 учнів, а на самоізоляції перебувають 5564 педагоги і 115 класів”, – сказано в повідомленні МОН.

Відомо, що зі збільшенням червоних зон зростає і кількість шкіл, які переходять на використання дистанційних технологій в освітньому процесі

“Такий перехід – це вимушений крок, який дозволяє зберегти здоров’я і життя наших дітей і вчителів. Ми не вводимо обов’язкове дистанційне навчання, це тимчасові заходи”, – вважають експерти Міністерства освіти.

Нагадаємо, що новий проект концепції реформування оплати праці педагогів представили в Міністерстві освіти і науки України. Так, відомство має намір ревізувати норми законів «Про освіту» та «Про загальну середню освіту», а також скасувати постанови Кабміну про зарплату вчителів.

У Профспілці працівників освіти і науки України заявили, що МОН такими діями порушує законодавчі норми про соціальний діалог і проводить зміни «без узгодження з освітньої громадськістю».

Раніше повідомлялося, що з 1 вересня через епідемію коронавірусу школи можуть перевести на новий навчальний графік – діти вчитимуться в дві зміни.
Міносвіти і МОЗ працюють над новими правилами навчання дітей з 1 вересня. Про це заявив міністр охорони здоров’я.

«Ми розглядаємо всі без винятку ситуації, в тому числі і такі, коли діти будуть навчатися у дві зміни», – сказав міністр, додавши, що в такому випадку буде розроблений відповідний регламент і правила навчання під час карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу