У Кабміні затвердили концепцію держпрограми оздоровлення дітей

Поділитися:

Уряд затвердив концепцію держпрограми оздоровлення та відпочинку дітей до 2025 року. Таке рішення було ухвалене під час сьогоднішнього засідання.

Зокрема, документ затверджує концептуальні засади і напрями розвитку послуг з оздоровлення і відпочинку маленьких українців.

Повідомляється про зміну чинної моделі фінансування цих послуг на – “гроші ходять за дитиною”. Вона передбачає виділення бюджетних коштів тільки на придбання послуг (путівок) із оздоровлення і відпочинку дітей пільгових категорій. Їм буде щорічно надаватися фінансова допомога-компенсація за вартість путівок шляхом безготівкового перерахування відповідним ліцензованим закладам.

Нагадаємо, в Україні збираються кардинально переформатувати принцип роботи дошкільних установ. На думку представника Комітету ВР, одного з нардепів від “Слуги народу” , українські діти повинні отримати можливість з мінімального віку перебувати в дитячих садках.

Також ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський анонсував для українського народу введення на території країни так званого економічного паспорта українця.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу