Депутати хочуть відправляти дітей українців в садок з 2 місяців

Поділитися:

Діти, котрі пробули в дитсадку довше інших однолітків, виростають в успішніших людей, каже нардеп.

В Україні збираються кардинально переформатувати принцип роботи дошкільних установ. На думку представника Комітету ВР, одного з нардепів від “Слуги народу” , українські діти повинні отримати можливість з мінімального віку перебувати в дитячих садах.

Як стверджує чиновник, міжнародні дослідження показують, що діти, які довше відвідували дитсадок, демонструють кращий рівень розвитку. На думку чиновника, це підтверджує необхідність відправляти дітей у дошкільні установи із якомога раннього віку.

Сьогодні українці не мають можливості влаштувати дитину молодше року в дитсадок, якщо мова не про приватні установи. Як пояснює чиновник, комітет ВР, пов’язаний із питаннями дошкільної освіти, працює над документом, який допоможе розв’язати цю проблему.

Ймовірним важливим моментом буде реальність відвідування малюком дитсадка вже із двомісячного віку. Однак для цього, за словами політика, необхідно підготувати всю необхідну основу. Тут і моменти із сертифікацією педагогів і вихователів, і вирішення питань з приміщеннями дитсадків, і загальна зміна фінансування таких установ.

З огляду на, що молоді батьки часто витрачають багато часу на виключно пошук дитячого садка, Україні потрібно заповнити цю нішу. Тобто прибрати дефіцит дошкільних закладів. Для цього знадобиться ряд послаблень, який буде стосуватися оренди приміщень для майбутнього дитсадка, а також надання певних преференцій особам, які візьмуться за створення такої установи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу