У Кабміні пояснили чому витрачають гроші з коронавірусного фонду

Поділитися:

Прем’єр-міністр України заявив, що Фонд боротьби з коронавірусом, який вже витрачено на 62%, некоректно називати COVID-фондом. При цьому, гроші з нього направили в основному на ремонт і будівництво доріг невипадково. В уряді вважають, що саме будівництво доріг приносить економіці найбільше вигоди – створює 4-8 робочих місць в суміжних областях.

Так, за словами глави уряду, фактично фонд розділений на дві частини: медична допомога і стимулювання економіки.

“Це фонд по боротьбі з коронавірусом і його наслідками, в тому числі економічними. Гроші в Фонд збиралися з різних джерел. Зокрема, туди акумулювалися кошти, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році … Чому дороги, а не прямі дотації домогосподарствам і бізнесу? Там мультиплікатор найбільший – від чотирьох до восьми “, – пояснив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що український парламент не передбачає повторне створення Коронавірусного фонду на 2021 рік. Про це повідомляє голова Верховної Ради в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, на даний момент створення нового ковідного фонду не передбачається, хоча зараз в парламенті йдуть активні дискусії з приводу того, що країні все-таки потрібен запасний резерв.

Раніше повідомлялося, що новий законопроект був наданий бюджетним комітетом на розгляд Верховної Ради. Так, згідно з проектом закону, пропонується виділити майже 9 мільярдів гривень на потреби Коронавірусного фонду. Крім цього, автори законопроекту збираються виплатити борги шахтарям на суму понад мільярд гривень. Також в проекті закону вказані витрати на оплату тестів і кисню для Міністерства охорони здоров’я.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу