У Держпраці пояснили, як отримати допомогу без звільнення

Поділитися:

В управлінні Держпраці пояснили, як отримати вихідну допомогу при звільненні в різних обставинах.

“Положення про вихідну допомогу передбачені ст. 44 КЗпП, в якій в залежності від різної категорії підстав визначається різний розмір вихідної допомоги. В цілому сукупність наведених у статті підстав дозволяє зробити висновок, що право на вихідну допомогу належить особам, які звільнені не за власним бажанням або їх звільнення викликане умовами, що від них не залежать “, – зазначено в повідомленні відомства.

Відомо, що співробітник може отримати вихідну допомогу в розмірі середнього місячного заробітку в таких випадках:

  • відмова переїхати на інше місце разом з підприємством чи при зміні умов праці;
  • звільнення співробітника внаслідок скорочення або перепрофілювання підприємства;
  • розірвання трудового договору начальством після виявлення невідповідності працівника і займаної ним посади, недоліків по здоров’ю, які можуть перешкодити роботі, або якщо працівникові відмовили в допуску до державної таємниці;
  • повернення працівника на посаду після звільнення.

Нагадаємо, що авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” (МАУ) почала процес скорочення 900 співробітників через закриття авіасполучення в зв’язку з коронавірусів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Зараз менеджмент компанії вживає всіх можливих заходів по скороченню витрат і генерування доходів від разових рейсів. Наша мета – зберегти компанію і ключовий персонал, зокрема льотний. На превеликий наш жаль, істотне зниження обсягів діяльності авіакомпанії спричинило вимушене скорочення 900 високопрофесійних співробітників МАУ », – наводяться слова президента МАУ.

Раніше повідомлялося, що аналітики підрахували, що в Україні близько 200 тисяч осіб працюють на фрілансі. При цьому, ще в 2006-2008 роках фрілансерів в країні було всього кілька тисяч.

Відомо, що половина всіх фрілансерів в нашій країні – це дизайнери і айтішники. Але якщо графічні спеціальності були популярні ще 10 років тому, то кількість програмістів за останні роки зросла втричі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу