У Чернівецькій області дозволили роботу дитсадків

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України дозволили відновити роботу дитячих садків Чернівецькій області. Про це повідомляє головний санітарний лікар регіону.

Відзначимо, що відповідна постанова вступає в силу від понеділка, 3 серпня. До такого рішення про відкриття молодших дошкільних установ прийшла комісія з надзвичайних ситуацій області за підсумками свого останнього позачергового засідання.

Разом з тим, остаточне рішення про відкриття того чи іншого закладу прийматимуть органи місцевого самоврядування Чернівців, які в своїх висновках будуть керуватися готовністю установ приймати діток під час карантину.

Так, під час адаптивного режиму роботи вихователям доведеться регулярно міряти температуру, як собі, так і своїм підопічним.

У групах не можна буде використовувати м’які іграшки, тканинні килими, рушники та інші матеріали, які складно обробляти.

Приміщення будуть дезінфікувати кожні дві години, а самі діти будуть відвідувати внутрішні заходи і заняття, згідно до складеного графіку. Це потрібно для дотримання соціальної дистанції.

На відповідність усім необхідним правилам дитсадки перевірятимуть спеціальні мобільні групи.

Нагадаємо, що вихователів не допускатимуть до роботи, в разі, якщо температура тіла буде перевищувати позначку в 37,2 С. Також аналогічна міра буде застосовуватися і до дітей: моніторинг їх температури буде здійснюватися кожні чотири години.

Тим часом, Україна потрапила до переліку «червоного списку» держав з боку Австрії, яка заборонила громадянам 32 країн ЄС в’їзд на свою територію без наявності негативного ПЛР-тесту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу