У БЕБ зайнялися зарплатами «у конвертах»

Поділитися:

У Бюро економічної безпеки (БЕБ) серйозно зайнялися питанням заробітних плат у конвертах. За даними відомства, нелегально виплачують переважно магазини, що спеціалізуються на продажу різної побутової техніки.

Глава БЕБ заявив, що перед аналітиками зараз поставлене завдання – напрацювати кейси із виплат зарплат у конвертах. Він пообіцяв, що цим питанням обов’язково візьмуться фахівці, оскільки «втрати йдуть великі».

У той же час голова Бюро пояснив, що самих працівників ніхто не чіпатиме. Вся вина за несплату податків, якщо така буде встановлена, лежатиме безпосередньо на роботодавці.

Він розповів, що такі процедури (з виявлення нелегальних виплат) будуть проводитись у білому бізнесі: «Такі кейси потрібно розслідувати так, щоб білий бізнес не зупиняв роботу, бо це втрата робочих місць, доходів годувальників. Ми це розуміємо.

Фахівець також поділився самою схемою, як насправді відбуваються виплати «конвертів». Фактично ніяких конвертів немає, оскільки, наприклад, у магазині з 1000 співробітниками на всіх їх не купити. Отже, практично весь персонал має по дві карти. Одна для офіційних виплат, а друга, начебто, бонусна. З другого, звичайно, податок не сплачується.

«Наше завдання – зупинити цю схему», – підсумував глава БЕБ, зазначивши, що існує кілька подібних махінацій із виплатою заробітних плат.

Раніше ми писали, що вже з нового року в Україні почнуть працювати непрямі методи податкового контролю. І тим, хто має неофіційні доходи, слід очікувати на неприємності.

Також ми повідомляли про те, як у 2022 році зростатиме розмір мінімальної заробітної плати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу