Техогляд можуть ввести з 2022 року

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури заявили, що з 2022 року в Україні може знову почати діяти обов’язковий техогляд автомобілів. Так, законопроект, який передбачає введення обов’язкового техогляду для легкових автомобілів, залишилося узгодити в Державній регуляторній службі.

Відомо, що Україна підписала угоду з Євросоюзом, згідно з яким, закон повинен бути прийнятий ще в 2021 році. Однак, проект просувається у всіх інстанціях зі складнощами, його постійно відкладають.

Слід зазначити, що якщо в Україні все-таки повернуть обов’язковий техогляд у 2022 році, то громадянам слід до цього готуватися. У деяких машинах доведеться дещо виправити, щоб його пройти. Наприклад, потрібно буде, щоб рівень викидів СО2 відповідав екологічним нормам.

Нагадаємо, що в Міністерстві інфраструктури планують ввести обов’язковий техогляд для всіх видів транспорту, а не тільки для комерційного до кінця 2020 року.

Повідомляється, що таке рішення обумовлене тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Зокрема, це також стосується підвищення безпеки на дорогах.

Раніше повідомлялося, що в нашій країні найближчим часом запрацює аеропортовий спеціальний фонд, з якого будуть виділятися кошти на зведення нових і ремонт вже наявних аеропортів.

Про це 20 жовтня журналістам розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу