Тарифи на електрику знову підвищують

Поділитися:

Українців вже в квітні чекає чергове підвищення тарифів на електроенергію. В уряді стверджують, що один зі сценаріїв підвищення тарифів на електроенергію передбачає підвищення тарифів майже у два рази для тих, хто використовує більш як 300 кВт / год на місяць.

«Спочатку йшлося і про те, щоб приблизно до 2 грн підвищити загальний тариф. Зараз є побоювання, що буде після 15 числа, коли отримають платіжки за січень. Ніхто не розраховував на таку реакцію, на відміну пільгового тарифу. Є цілком обґрунтовані підозри, що і Росія підігрівала ідею «тарифних майданів». Зараз всі сили кинуті, щоб нормалізувати ситуацію », – говорять народні депутати.

Слід зазначити, що з 1 квітня тариф на перші 300 кВт / год міняти не будуть, а за кожен наступний кіловат доведеться платити вже 3,42 грн. Крім того, за словами експертів, на українців хочуть перекласти борги по зеленим тарифами, які зараз накопичилися вже в розмірі 15-20 мільярдів гривень.

При цьому, у Верховній раді впевнені, що велика частина сімей подорожчання електроенергії на собі істотно не відчує.

Нагадаємо, що знову Україна просить допомоги у Білорусі. Через аварійної зупинки енергоблоків ряду теплоелектростанцій, які входять в холдинг ДТЕК, на вітчизняному ринку електроенергії дисбаланс.

Раніше повідомлялося, що про зниження тарифів на газ розповів вр. і. о. міністра енергетики. Приводом для такого рішення послужила хвиля протестів, яка прокотилася по всій країні – незадоволені високими цінами на поставки газу на сам газ українці перекривали траси, мітингували під будівлями міськрад, писали петиції. Тепер Юрій Вітренко каже про те, що компанії-постачальники газу знизять тариф добровільно. Очікується, що ціна не буде перевищувати 6,99 грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу