Суд дозволив «Укрнафті» не вакцинувати своїх співробітників

Поділитися:

Компанія «Укрнафта», яку контролює олігарх Ігор Коломойський, домоглася в суді зупинки наказу МОЗ про вакцинацію своїх співробітників від коронавірусу, повідомляє «Перший Діловий».

Як відомо, компанія подалася до суду оскаржувати наказ про обов’язкове щеплення, пояснюючи, що не є об’єктом державної власності, тому не відноситься до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Через це її працівники можуть не проходити обов’язкову вакцинацію.

Також у компанії зазначили, що відсторонення від роботи у разі відсутності щеплення негативно вплине на господарську діяльність компанії. Як наслідок, суд задовольнив її позов. При цьому, зазначимо, що 50% + 1 акція «Укрнафти» належить державі. Однак більше 40% акцій належать акціонерам групи «Приват» Ігоря Коломойського, і ними ж і контролюється підприємство.

Нагадаємо, в Україні офіційно вводять бустерну дозу вакцини від COVID-19. Про це розповів глава Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко. За його словами, вакцина буде доступною для людей, яким за 60-т. Щеплення можна зробити через пів року з дати отримання другої дози вакцини.

У Міністерстві освіти та науки заявляють, що дві дози вакцини проти коронавірусу отримали майже 91% педагогів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу