Стало відомо, які продукти будуть дорожчати

Поділитися:

В Україні через зростання цін на енергоносії та зернові культури продовжують дорожчати продукти харчування. Дані Державної служби статистики свідчать про те, що у порівнянні з минулим роком товари першої необхідності зросли в ціні на 11%.

При цьому, за словами експертів, продукти в Україні продовжуватимуть дорожчати й у листопаді.

Відтак, літр соняшникової олії коштуватиме 68-69 гривень, за десяток яєць доведеться віддавати 37 гривень (+5%), овочі та фрукти здорожчають на 5-10%, а до кінця року — до 20-30%. Крім того, через скорочення обсягів виробництва та зростання цін на корм для худоби м’ясо може подорожчати на 10-15%.

При цьому експерти додають, що у разі, якщо будуть зростати ціни на газ на світових ринках – українцям доведеться віддавати ще більше грошей за продукти харчування.

Раніше ми повідомляли, що світові ціни на продукти харчування ростуть вже другий місяць поспіль. Зокрема, вартість деяких продуктів досягла свого десятирічного максимуму, чому сприяло зростання цін на зернові і рослинні масла.

Також ми писали про те, що в Україні вкотре зростуть ціни на алкоголь. Причому це стосується всіх споживачів як оптових закупівель, так і роздрібних.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу