Стало відомо, що зміниться для українців з квітня

Поділитися:

У квітні в Україні підвищать пенсійний вік для жінок, хоча пенсійні зміни на цьому не завершаться. Також з 1 квітня постачальники газу мають запропонувати споживачам річні контракти, почнеться призов до армії, з’являться нові медичні гарантії, а для українських туристів відкриється Кіпр.

Таким чином пенсійний вік для чоловіків і жінок в Україні зрівнявся і складає 60 років. Для отримання пенсії за віком страховий стаж людини повинно бути не менше 28 років. Якщо ж він менше, то пенсії за віком доведеться чекати до 63 років.

Слід зазначити, що 31 березня закінчується термін дії постанови, яким взимку уряд обмежив ціни на газ для населення. Тому з 1 квітня ціна для побутових споживачів повинен повернутися до ринкового рівня. В уряді очікують, що вона не перевищить нинішній граничний рівень в 6,99 грн за куб.

А ось для тепловиків ціни на газ знизяться. Як повідомив “Нафтогаз”, який поставляє газ для виробників теплової енергії в рамках PSO, вартість газу в березні буде на 8% менше, ніж в лютому, і складе 6,28 грн за куб (без ПДВ і витрат на транспортування).

Ціна на електроенергію для населення залишиться незмінною – 1,68 грн за кВт-годину. Відповідну постанову уряд схвалив наприкінці березня.

З 1 квітня буде діяти нова програма медичних гарантій, яка передбачає 35 пакетів медичних послуг. З них два пакети будуть новими, а ще п’ять – виділені з уже наявних, повідомляє Національна служба здоров’я в Facebook.

З 1 квітня Кіпр переведе Україну з “сірої” до “червоної зони” (згідно з офіційно затвердженої на Кіпрі COVID-класифікації держав світу, змінюється щотижня). Тому українські туристи зможуть потрапити на Кіпр, – за певних умов.

1 квітня розпочнеться весняний призов на строкову військову службу. Всього в квітні-червні цього року в армію планують закликати 14 246 юнаків. У Збройні сили спрямують 6500 осіб в Національну гвардію – 4646, в Держприкордонслужбу – 2500 і ще 600 – до Державної спеціальної служби транспорту.

З 1 квітня по 1 листопада на семи столичних вулицях дозволять підвищувати швидкість до 80 км / ч. Про це 1 квітня повідомив перший заступник голови Микола Поворозник.

Нагадаємо, що в Міністерстві соціальної політики повідомляють, що українські підприємці можуть розраховувати тільки на мінімальну пенсію (зараз це 1 тис. 769 грн), оскільки більшість ФОП платять внески з мінімальної заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України вирішив зберегти тарифи на електроенергію на колишньому рівні в квітні місяці. Про це свідчить відповідна постанова з боку українського уряду.

Так, було вирішено, що фіксована ціна залишиться на рівні 1,68 грн за кВт / год. Така вартість буде актуальна по 1 травня 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу