Стала відома програма свята до Дня Незалежності

Поділитися:

День Прапора і День Незалежності України 23 та 24 серпня Київ відсвяткує десятками різнопланових заходів.

Так, зокрема, вранці 23 серпня у столиці та в усіх областях України будуть урочисто підняті синьо-жовті прапори, а фасади будівель парламенту, Національної опери, палацу Україна, ЦУМу, ТРЦ Гулівер будуть підсвічені кольорами українського стягу. До Дня державного прапора на Софійській площі курсанти-прикордонники покажуть виступ роти почесної варти Національної академії.

На 9-ту ранку на території заповідника Софія Київська запланований Саміт перших леді і джентльменів, який ініціювала перша леді України Олена Зеленська. У ньому візьмуть участь представники 11 країн.

На 11:30 у КВЦ «Парковий» призначено установчий саміт «Кримська платформа».

Саміт стартує виконанням українською співачкою Джамалою пісні 1944. Далі заплановане офіційне засідання за участю президента України Володимира Зеленського, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та глави зарубіжних делегацій.

На 15:30 запланована друга частина саміту – чотири тематичні панелі за участю держдіячів, членів делегацій, незалежних українських й закордонних експертів. Вони стосуватимуться невизнання спроби анексії Криму, мілітаризації Азово-Чорноморського регіону як загрози світовій безпеці, шляхів реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток та повернення прав кримським татарам.

Після офіційної частини мають намір підписати Кримську декларацію, яка засвідчить невизнання окупації півострова та засудить порушення норм міжнародного права Російською Федерацією. Очікується, що в саміті візьмуть участь представники 44 держав.

На 20-ту призначено благодійний концерт для лідерів країн, які відвідають Україну до 30-річчя Незалежності у Національному академічному театрі опери та балету України імені Тараса Шевченка.

Святкування 24 серпня Дня Незалежності України у столиці почнеться з покладання квітів до пам’ятників, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у двадцятому столітті, загиблих учасників Революції Гідності, а також учасників війни на сході України.

На 10:00 на Хрещатику заплановано військовий парад. Уперше його розпочнуть спільним винесенням державного прапора України військовими і представниками країн-партнерів України.

Після чого відбудеться театралізований перформанс «ДНК» (День народження країни) про історичні віхи України від епохи Київської Русі до новітньої історії.

Далі запланований прохід пішої колони Збройних Сил України. У ньому візьмуть участь представники усіх сил безпеки і оборони України, кінологічні підрозділи та делегати від близько 15 країн-партнерів; запланований спільний виступ міжнародного та президентського оркестрів. Далі відбудеться проїзд механізованої колони: військової техніки сил безпеки і оборони України та країн-партнерів. Після чого відбудеться проліт повітряної колони: одночасна участь Повітряних сил, Сухопутних військ, ВМС, Держприкордоннслужби, Нацгвардії, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного підприємства Антонов і держав-партнерів. Парад завершиться прольотом бойових літаків із пуском сигнальних ракет і димами кольорів українського державного прапора.

На 13-ту в центрі Києва призначений Марш Захисників України. Від парку імені Тараса Шевченка ветерани та волонтери пройдуть організованими колонами: Бессарабською площею, вулицею Хрещатик, Майданом Незалежності.

На 14-ту запланований річковий парад на Дніпрі в районі Річкового вокзалу і Труханового острова. Там пройде урочисте проходження катерів і проліт авіації. Завершиться дійство артилерійським салютом з Труханового острова.

У всіх районах Києва будуть проходити спортивні і культурні заходи.

Зокрема, патріотичні майстер-класи, флешмоби, презентації молодіжних ініціатив, VR-батли, краєзнавчий квест Київ епохи незалежності і вечірня кінофест-презентація короткометражного кіно від молодих українських режисерів заплановані у парку Володимирська гірка.

Відкритий турнір спортивного клубу Майстер з настільного тенісу серед ветеранів, а також масовий заплив на 500 метрів до Дня Незалежності України відбудеться на території парку культури і відпочинку Гідропарк.

Забіг у вишиванках відбудеться на території Національного комплексу Експоцентр України.

На 17-ту на честь 30-річчя Незалежності України відбудеться концерт італійського тенора Андреа Бочеллі  на Площі Конституції у супроводі Національного симфонічного оркестру України. Українські зірки також візьмуть часть у концерті.

Фінальний акорд свята відбудеться на НСК Олімпійський – концерт, присвячений дню Незалежності. Стартує він о 21:00.

Нагадаємо, що саміт «Кримська платформа» має відбутися у столиці 23 серпня. Повідомлялося, що на захід прибудуть представники не менше 44 країн й організацій.

Також ми писали, що 20 серпня, в Києві стартувала робота Офісу «Кримської платформи». Орган буде зайнятий контролем за виконанням Декларації про «Кримську платформу». Відповідний документ Україна зовсім скоро збирається укласти в рамках відповідного саміту. Нова структура працюватиме цілодобово.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу