США тимчасово скасували санкції проти Xiaomi

Поділитися:

Федеральний суд США тимчасово зупинив дію санкцій щодо компанії Xiaomi.

При екс-президенті Сполучених Штатів Дональдові Трампу, Пентагон ввів санкції проти дев’яти китайських компаній, які працюють на військову промисловість КНР. Серед інших під обмежувальні заходи потрапили корпорація Xiaomi і виробник літаків Comac. У США вважають, що компанія може контролюватися або співпрацювати і зі спецслужбами КНР.

Рішення американської адміністрації зобов’язує інвесторів з США до 11 листопада 2021 року позбутися активів компаній з «чорного списку». Його почали складати в 1999 році. За рекомендацією Пентагону в нього внесли 35 компаній, що працюють на китайську оборонку. В тому числі, нафтову корпорацію CNOOC і найбільшого виробника кораблів в КНР SMIC.

Китайська компанія звернулася до суду Вашингтона із заявою про бездоказовість і безпідставність включення Xiaomi в чорний список і неконституційній поведінці Сполучених Штатів.

12 березня окружний суддя США Рудольф Контрерас погодився з представниками Xiaomi і зробив висновок, що звинувачення Пентагону про загрозу компанії для національних інтересів країни були бездоказовими.

Нагадаємо, що відносини між Сполученими Штатами Америки та Китаєм продовжують загострюватися. Американська адміністрація зажадала від Китаю закриття дипломатичної місії в місті Х’юстоні.

Після цього влада Китаю зажадали закриття американського консульства в місті Ченеду, який дислокується в провінції Сичуань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу