Штраф за непристебнутий ремінь безпеки виросте в 17 разів

Поділитися:

Ситуація на дорогах країни залишає бажати кращого, кількість травмованих в ДТП зростає. Тим часом досить багато випадків, коли водій або пасажир травмуються навіть в легких аваріях тільки тому, що не був пристебнутий ремінь безпеки. Цим фактом керуються в українському парламенті, коли хочуть в 17 разів збільшити штраф за ремінь, що не э пристебнутим при русі авто.

Станом на зараз штраф становить лише 51 гривню.

Народні депутати закликають переглянути норми й підвищити штраф, щоб домогтися виконання цієї вимоги з боку українських водіїв і пасажирів. Про це йде мова в ст. 121 (ч. 5) адміністративного кодексу України — саме вона регламентує порушення правил користування ременями безпеки. У новому документі буде передбачена зовсім інша цифра — штраф хочуть підвищити до 850 гривень.

Раніше повідомлялося про те, що Верховна Рада підготувала величезні штрафи для перевантажених фур. Це пов’язано з постійним порушенням вагового режиму на українських дорогах, шляхом чого відбувається руйнування магістралей.

Також ми писали про те, що почався процес покарання порушників-умільців, які роблять так звані 3D-номери для своїх автомобілів. Такі номери більше не відповідають вимогам ДСТУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу