РНБО ввело нові санкції проти контрабандистів

Поділитися:

На засіданні Ради нацбезпеки і оборони України від 15 квітня прийняли рішення ввести нові санкції проти 12 контрабандистів.

Президент Володимир Зеленський анонсував нові санкції за причетність до контрабанди. За його словами, на сьогоднішньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони прийняли новий пакет санкцій проти контрабандистів.

Як розповів президент, РНБО вирішила ввести санкції проти 12 чоловік, причетних до контрабанди. Хто саме потрапив до списку санкцій РНБО, поки невідомо.

“Персональні санкції. РНБО буде вводити до другої частини контрабандистів. Застосовуються санкції до 12 осіб. Це не фінал”, – сказав глава держави.

Зеленський зазначив, що деякі фігуранти санкцій проти контрабандистів мають по кілька громадянств, тому з цим планують “розібратися”.

“Бачимо, хто з контрабандистів має скільки паспортів, скільки громадянств. Деякі мають навіть три громадянства. З цим ми швидко розберемося”, – додав він.

Раніше в ЗМІ просочилася інформація, що під санкції потрапив колишній глава Одеської митниці Михайло Грибанов, а також київський бізнесмен Сеяр Куршутов. Але підтвердження цієї інформації з офіційних джерел немає, як і спростування.

Питання про Донбас розглядали на РНБО в закритому режимі. Володимир Зеленський повідомив, що деталі він обговорювати не може – це є державною таємницею. Глава держави також зазначив, що ВСУ повністю готові до будь-яких сценаріїв.
«Зараз в ЗМІ поширюється багато інформації. Я б хотів, щоб українці довіряли тільки заявам Генерального штабу або Офісу глави держави», – заявив Зеленський.

Він додав, що деякі деталі він обговорить з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Це буде своєрідною підготовкою до зустрічі в «нормандському форматі».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу