Ринок складської нерухомості виявився стійким до коронакризи

Поділитися:

 

Ринок складської і логістичної нерухомості, серед комерційного сегмента, продемонстрував більш стійку позицію в зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це заявляє компанія CBRE Ukraine.

Так, в період з січня по червень 2020 року в сегменті була зафіксована висока активність орендарів, в результаті чого було завершено 7 значних угод. Відомо, що загальний обсяг валового поглинання на ринку складської нерухомості за перше півріччя 2020 року склав близько 59 тис. кв.м, що на 9% нижче в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Слід зазначити, що перехід від офлайн торгівлі до e-commerce вплинув позитивно на ринок складських приміщень. Географічно, найбільшою популярністю користуються два напрями – Чернігів (М-01) та внутрішньоміські склади в Києві, 40% і 33% відповідно.

По інших напрямках, 15% припадає на Овруч (П-02), 4% – на Харків (М-03) і 3% – на Одеське (М-5) направлення. Значний попит на приміщення в Чернігівському напрямку (М-01) пояснюється концентрацією складських приміщень в Броварах, під Києвом. Бровари – важливий промисловий центр з відносно зручним транспортним сполученням і складськими приміщеннями класу А. Таким чином, склади в Броварах – найкраща альтернатива внутріміським складам, які зараз в дефіциті.

Нагадаємо, що компанія «Укртрансгаз» отримала дозвіл на створення складу для зберігання нафти.

В «Укртрансгазі» сказали, що це буде ділянка нафтопроводу Кременчук-Лисичанськ. Там є можливості для зберігання 400 тисяч тонн нафти. Також мова йде про морський нафтовий термінал «Південний», який знаходиться в Одеській області. Тут планується установка чотирьох резервуарів, місткістю по 120 тисяч тонн кожен.

Раніше повідомлялося, що в українському парламенті зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність в Україні», який розглянуть на наступній сесії народні депутати. Багато положень документа досить шокували, як ріелторів, так і пересічних українців.

Суть закону полягає в тому, щоб зробити послуги брокерів обов’язковими при будь-яких операціях, які будуть здійснюватися з майном, а вся нерухомість буде вноситися до спеціального реєстру.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу