Рада не виділила грошей на соцпрацівників

Поділитися:

Верховна Рада відмовилася прийняти законопроект про внесення змін до держбюджету на 2020 рік “щодо належного фінансового забезпечення відновлення інституту фахівців із соціальної роботи для виявлення і супроводу сімей (осіб), які знаходяться в складних життєвих обставинах”.

За прийняття відповідного законопроекту №3807 у першому читанні проголосували 212 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах.

У той же час пропозиція повернути документ на доопрацювання в профільний комітет підтримали 228 депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом пропонується додатково виділити з держбюджету 280 млн грн Міністерству соціальної політики на фінансування нової бюджетної програми “реалізація пілотного проекту” Організація соціальної роботи з сім’ями та дітьми, які належать до уразливих груп населення та / або перебувають в складних життєвих обставинах в умовах децентралізації “.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він “спрямований на практичну реалізацію завдань, визначених указом президента від 8 листопада 2019 року” Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави “.

Раніше ми писали, що уряд запропонує українцям реформу соцпослуг.

Також ми інформували, що з 1 липня 2020 року набрав чинності закон про посилення соціальних гарантій для окремих верств населення.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу