Програмістів обкладуть податками

Поділитися:

Заступник міністра фінансів взяла участь у панельній дискусії Міжнародного податкового форуму, де розповіла про пропозиції уряду про оподаткування IT-бізнесу.

Про це повідомляє сайт Мінфіну.

Заступник міністра пояснила, що “Держава і IT-бізнес знайшли компроміс, який полягає в зниженні податкового навантаження на IT-індустрію. Тобто держава знижує ставки податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску до 5% по кожній з цих платежів, а бізнес в свою чергу в разі входження в “Дія City” бере на себе обов’язок наймати ІТ-фахівців на роботу з заробітною платою на рівні 55-60 тис. грн. Таким чином, за рахунок збільшення податкової бази нам вдалося домовитися про зменшення податкового навантаження “.

При цьому заступник міністра зазначила, що Міністерство фінансів готове вести діалог і з іншими індустріями. “Зниження ставок ПДФО та ЄСВ може бути введений в більш широкому полі”, – повідомляє сайт Мінфіну.

“Дія City” – спроба створити IT-парк в Україні. Проект розроблений Міністерством цифровий трансформації. Сайт за бюджетні гроші вже створили. Тепер намагаються загнати в цей парк IT-бізнес.

Раніше ми писали, що

Ми вже писали, як влада змінює правила гри при оподаткуванні, але надії на розвиток IT-бізнесу в Україні залишаються.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу