Правоохоронці розповіли, за що штрафують під час локдауну

Поділитися:

Перший тиждень січневого карантину і перші протоколи про порушення режиму локдауну. Серед найпоширеніших — недотримання маскового режиму: 3658 постанов та порушення карантинних обмежень підприємцями та 848 адміністративних протоколів. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

У Нацполіції кажуть, що найбільша кількість порушників — серед суб’єктів торговельного та побутового обслуговування. З 8 січня правоохоронці виявили порушення карантинних обмежень у роботі понад 1,5 тисячі закладів.

Також слід зауважити, що особливу увагу звертають на діяльність суб’єктів, об’єктів господарювання. Загалом виявили понад 1600 порушень карантину, і найбільше порушників у сфері торгівлі — понад 1300 таких фактів.  Тим часом урядовці запевняють: карантинні обмеження в Україні значно м’якші, ніж в європейських країнах. Кажуть й про те, що в багатьох державах введено комендантську годину, а жорсткий локдаун триває значно довше, ніж два-три тижні.

Більше того, люди не можуть придбати навіть гігієнічні засоби, побутову хімію чи одяг. Тож президент вже дав завдання уряду якомога швидше детально пояснити підприємцям, як працювати під час локдауну, аби уникнути непорозумінь. Та для представників малого бізнесу такі аргументи не переконливі. Адже через карантин, який триватиме до 24 січня включно, — вони можуть опинитися на межі банкрутства. А деякі підприємці уже починають підраховувати збитки.

Раніше повідомлялося, що 90% закладів громадського харчування на межі закриття через локдаун. Також ми писали й про те, що супермаркети не продають лампочки та колготки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу