90% закладів громадського харчування на межі закриття через локдаун

Поділитися:

Через жорсткий двотижневий локдаун в січні 2021 року до 90% ресторанів і кафе закриються. Такі прогнози зробили в компанії «Ресторанний консалтинг».

За словами експертів, перший місяць нового року традиційно був одним з найскладніших для ресторанної індустрії з точки зору доходів. Це пояснюється тим, що люди змушені були сильно витратитися на організацію свят.

І хоча напередодні локдауну відвідувачів в закладах громадського харчування відразу ж після 1 січня було досить багато, їх загальна кількість знизилася.

Українці «витратились» і економлять.

В обставинах, що склалися, левова частка ресторанів і кафе заявили, що не збираються працювати в локдаун навіть «на виніс». Адже власна служба доставки – це досить дорого і клопітно, а співпраця зі сторонніми сервісами – невигідно. Наприклад, Glovo утримує до 40% від суми вартості замовлення. Тому багатьом ресторанам, особливо невеликим, подібна співпраця нецікава.

Припинення роботи багатьох закладів громадського харчування викликано і фінансовими причинами, а саме – скороченням витрат.

За оцінками експертів, кухарям за зміну власники бізнесів змушені були платити по 800-900 грн за зміну, офіціантам – по 400-500 грн / зміну (плюс чайові). А це невигідно в умовах нестабільного попиту і погіршення економічного становища споживачів.

Нагадаємо, в багатьох містах країни великі й не дуже супермаркети і магазини перегородили цілі ряди, а також обмотали спеціальними стрічками полки з товарами, які до 24 січня заборонені для продажу.

Також раніше ми інформували про те, що рітейлери запропонували компроміс на час локдауну.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ