Послуги нотаріусів зростуть в ціні

Поділитися:

Верховна Рада України підтримала проект-постанови законопроекту №3236-1 «Про внесення змін до статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України” Про державне мито “щодо приведення у відповідність розміру ставок на деякі нотаріальні дії». За відповідну законодавчу ініціативу парламентарі проголосували від 4 червня в рамках першого читання засідання.

У положеннях закону прописано збільшення розміру частки державних мит, що стосуються посвідчення ряду послуг. До такого переліку входить оформлення заповіту, довіреності, перевірка дійсності тих або інших документів, видача дубліката документації та інші процедури, що проходять через нотаріальні контори або ж міські/сільські ради.

При цьому частина депутатів порахувала прийняття закону про підвищення мит на послуги державного нотаріуса поганою законодавчою мірою, так як ця плата повинна бути формальною пенею та нараховуватися в мінімальних значеннях.

У документі ж передбачається знакове підвищення нотаріального тарифу: за посвідчення довіреності для родичів першого ступеня споріднення потрібно віддати 170 грн (коли раніше йшлося про 51 копійці). За аналогічну процедуру з заповітами пеня становить 255 гривень (раніше було 85 копійок).

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада України прийняла рішення заснувати в країні так званий авіаційний збір, який передбачає сплату з боку перевізника за кожного пасажира, якого обслужила компанія.

Відповідний законопроект українські парламентарії затвердили від 19 травня. Очікується, що нове зобов’язання для авіаперевізників значимо вплине на ціну квитка для звичайних українців, оскільки швидше за все просто увійде в кінцеву вартість перельоту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу