Порошенко подарував акції своїх телеканалів колишнім та нинішнім журналістам. А як же власники «Тонісу»?

Поділитися:

Телеканали «П’ятий» та «Прямий», які належали п’ятому президентові України Петру Порошенку, об’єдналися у медіахолдинг «Вільні медіа», якому було передано 100% корпоративних прав телеканалів.

«Минулої п’ятниці ми створили новий медіа-холдинг, який називатиметься «Вільні медіа». Власниками холдингу є медійники, журналісти, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами. Додаткові 10% акцій холдингу відведено під участь всього трудового колективу медіа, які будуть у цьому холдингу. Таким чином, трудові колективи є найбільшим акціонером», – розповів провідний Матвій Ганопольський.

Як відомо, 5 листопада президент України Володимир Зеленський невідкладно підписав закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну чи політичну вагу у суспільному житті (олігархів)». Як зазначається в тексті закону, оприлюдненому на сайті парламенту, він набирає чинності з дня, що настає за днем ​​його опублікування, і вводиться в дію через шість місяців з дня набуття ним чинності.

Петро Порошенко 18 лютого 2021 року заявив, що став офіційним власником телеканалу «Прямий». Тоді влада, за словами Порошенка, збиралася запровадити санкції проти екс-глави КМДА та колишнього члена Партії Регіонів Володимира Макеєнка – юридичного власника «Прямого».

Згодом міністр культури та інформполітики спростував таку заяву Порошенка, назвавши вигадками. До 2017 року канал «Прямий» називався «Тоніс».

Зараз же колишній телеканал Януковича, за словами Порошенка, опинився в руках у журналістів, але сам механізм передачі власності залишився невідомим.

А ось чи було передано частину акцій Петром Порошенком колишнім власникам «Тоніса» – «Прямого» в особі екс-регіоналів, Порошенко чомусь замовчує.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу