Польща закриває Белхатувську ТЕС

Поділитися:

Польща закриє найбруднішу електростанцію в Європі до 2036-го року – Белхатувська ТЕС. Про це повідомили у випуску новин «Першого Ділового телеканалу», з посиланням на заяву місцевої влади.

Відомо, що станція працює на бурому вугіллі. Днями енергетична група Пі-Джі-І відмовилася розробляти вугільну шахту в місті Злочев.

Белхатувська ТЕС – найбільша теплова електростанція в Європі та світі з тих, що працюють на бурому вугіллі. У загальному енергетичному балансі Польщі на цю електростанцію доводиться 22% обсягу. До того ж, енергія з Белхатува – найдешевша в країні.

Значну частину електроенергії Польща черпає поки з вугілля. І через зростання витрат на викиди вуглецю і тиск з боку Євросоюзу Варшава заохочує збільшувати інвестиції в альтернативну енергетику.

Нагадаємо, що в Польщі хочуть в черговий раз спростити працевлаштування для трудових мігрантів, зокрема, і для українців. Про це повідомляє заступник міністра розвитку, праці та технології Польщі.

Раніше повідомлялося, що в Польщі оголосили про те, що планується покупка турецьких безпілотників. Перша з країн, які входять в НАТО, Польща купить 24 дрона чотирма партіями. Перші надійдуть на озброєння армії вже в 2022 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу