Податок на нерухомість будуть розраховувати по-новому

Поділитися:

Податок на нерухомість буде нараховуватися за новою методикою. Так, тепер ключовим моментом при розрахунку податку буде не метраж житлової площі, а вартість нерухомості. Тому ті, хто живе в центральних районах, заплатять більше, ніж ті, хто живе на околиці.

«Наприклад, якщо у вас триповерховий будинок в передмісті Києва, а мені від бабусі залишився будинок такого ж метражу в поганому місці. Ми будемо платити однаковий податок. А це неправильно. У нас є база оцінки нерухомості, дали час підготувати базу. Стягуватимуть податок виходячи з вартості житла », – розповідають експерти.

Слід зазначити, що розмір цього податку на сьогоднішній день становить до 1,5% мінімалки за кожен квадратний метр понад норму. У наступному ж році доведеться платити за поточний, то і розмір мінімалки потрібно враховувати відповідний. Якщо в 2020 році отримували не менше 4723 грн, значить, платити потрібно до 70,8 грн за кожен «зайвий» квадрат.

Відомо, що при здачі житла в оренду, податкова пільга автоматично скасовується, і власники нерухомості повинні будуть платити за кожен квадратний метр.

Нагадаємо, що в українському парламенті зареєстрований проект закону «Про ріелторську діяльність в Україні», який розглянуть на наступній сесії народні депутати. Багато положень документа досить шокували, як ріелторів, так і пересічних українців.

Раніше повідомлялося, що за кожен зайвий квадратний метр нерухомості доведеться платити вже в цьому році. Розмір податку прив’язаний до площі житла. Так, власники квартир до 60 м кв. і будинків площею до 120 м кв. можуть бути спокійні. А ось ті, у кого площа житла перевищує граничний рівень, заплатять податок на нерухомість.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу