Півмільйона українців можуть залишити без пенсій

Поділитися:

Міністр соціальної політики заявила, якщо не змінити нинішні норми українського законодавства, то неофіційно працевлаштовані українці залишаться без пенсії.

За її словами, наразі Мінсоцполітики розробляє відповідний законопроект, який повинен внести зміни в законодавство таким чином, щоб українці, які працюють в тіньовому секторі економіки, отримали право на нарахування страхового стажу.

«У півмільйона людина не буде необхідних 15 років (стажу – ред.), Які дають їм право піти на пенсію в установленому віці. І ми над цим працюємо. Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу в Міжнародну організацію праці, і будемо просувати його далі», — заявила міністр соціальної політики.

Також вона додала, що попри тіньову економіку в Україні поширена форма неповної зайнятості, через яку українцям може не вистачити трудового стажу для отримання пенсійних виплат.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні підвищили мінімальну пенсію військовим пенсіонерам. Зокрема, підвищення виплат торкнеться 400 тис. Осіб та складе, з урахуванням всіх доплат та надбавок, 3 854 грн.

Також зазначалось, що з липня збільшилася пенсія по втраті годувальника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу