Підвищення мінімалки вплине на пенсіонерів

Поділитися:

Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, висловилася на тему підвищення мінімальної заробітної плати. Відомо, що перший етап розпочнеться вже з 1 вересня поточного року, а мінімалка буде 5 тисяч гривень.

За словами Лазебної, пенсіонери відчують на собі це підвищення чи не першими. Також міністр впевнена в тому, що такий крок держави — правильний, оскільки першим пунктом в ньому стоїть поліпшення рівня життя людей, підвищення їх доходів, а це означає і боротьбу з бідністю.

В Україні законодавчо прописано, що пенсіонери після 65 років, стаж яких досяг 30 і 35 років (жінки та чоловіки відповідно), повинні отримувати пенсію, розмір якої не може бути менш як 40% мінімальної зарплати. Це означає, що з підвищенням мінімалки буде підвищена й пенсія.

Раніше повідомлялося про те, що не всі пенсіонери отримали надбавки до існуючих виплат. У липні поточного року не зробили перерахунок в основному працюючим пенсіонерам.

Також ми писали про те, які пільги та пенсії призначено в Україні багатодітним матерям. Перша і головна відмінність — мати, яка народила або всиновила та виховує не менше п’ятьох дітей, може вийти на пенсію вже в 50 років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу