Пенсіонерів штрафуватимуть за недостовірну інформацію

Поділитися:

Пенсійний фонд України заявив про те, що пенсіонерам-підприємцям слід бути обережними і звертатися до ПФУ ще до досягнення пенсійного віку. Пов’язано це з тим, що перерахунок пенсій для працевлаштованих пенсіонерів не передбачено.

Експерти кажуть, що якщо пенсіонер не повідомить про зміни свого трудового статусу, а Фонду стане про них відомо під час звірки з державними реєстрами, пенсіонеру можуть загрожувати штрафи або навіть зниження суми пенсії.

У ПФУ надали список найбільш поширених помилок:

неточності в оформленні трудових книжок (неповні або неточні записи, не завірені виправлення, відсутність або погана якість друку);
довідки про стаж (виправлення, відсутність номера, дати видачі, розшифровки підписів, підстава видачі довідки, неточні або неповні відомості про роботу майбутнього пенсіонера);
неточності і в індивідуальних відомостях з системи персоніфікованого обліку.

Нагадаємо, що в прес-службі Пенсійного фонду України заявили, що мінімальна пенсія підвищилася на 110 гривень. При цьому, перерахунок виплат уже здійснено для 1,6 мільйона пенсіонерів.

Відомо, що підвищення мінімальної пенсії відбулося в наслідок підписання закону про збільшення мінімальної зарплати до рівня 5000 гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні з підвищенням мінімальної заробітної плати до 5000 гривень повинні були перерахувати пенсії пенсіонерам, проте в реальності надбавку до пенсії отримали лише 14% людей пенсійного віку. Про це свідчить розслідування журналістів.

За даними ЗМІ, підвищення мінімалки стало «святом» в контексті підвищення пенсії лише для небагатьох пенсіонерів, у яких вистачає стажу, і які відповідають певному віку (люди старше 65 років).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу