Пенсійний фонд пояснив, хто має право на дострокову пенсію

Поділитися:

У Пенсійному фонді України зробили роз’яснення на рахунок того, хто з пенсіонерів зможе отримувати пенсію за віком на так званих пільгових умовах. Тут перш за все відзначили людей, які працювали в небезпечних умовах (список №1). Також пільговиками будуть вважатися й ті, хто працював на підприємствах, що належать до списку №2.

За списком №1 пільгову пенсію отримують чоловіки, чий вік перевищує 50 років, при цьому важливо, щоб страховий стаж був не менше 25 років, а робота в шкідливих або небезпечних умовах тривала не менш десяти років. Якщо мова йде про жінок, то за інших рівних умов страхового стажу у них повинен бути не менше 20, робота в шкідливих умовах — не менше 7,5 років.

За другим списком:

  • Чоловіки — вік від 55, страховий стаж — не менше 30, робота на шкідливому виробництві — не менше 12,5 років.
  • Жінки — страховий стаж від 24, шкідливе виробництво — не менше 10 років роботи.

Раніше повідомлялося про те, що з’явилася нова послуга — «Пенсія в смартфоні». Всі документи можна оформляти у форматі онлайн, також зручно отримувати різні довідки та виписки.

Також ми писали про введення надбавок до пенсій. Документ пропонує з 1 березня 2021 року встановити доплати для українських пенсіонерів до 500 гривень, за умови, що рівень їх пенсії менше середньої заробітної плати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу