Олігархи під час епідемії збільшили свої статки

Поділитися:

Згідно з даними рейтингу Forbes України, в 2021 році сумарні статки ста найбагатших українців склало 44,5 млрд доларів. Так, за минулий рік воно стало більше на 42% (на 13,1 млрд доларів).

Так, багатющий олігарх Ринат Ахметов за рік зміг збільшити своє фінансове становище з 2,8 млрд доларів до 7,6 млрд доларів. Таким чином, український олігарх став 330 списку найбагатших людей світу.

Власник групи «Інтерпайп» Віктор Пінчук опинився на другому місці. Його статки зросли практично в два рази, з торішніх 1,4 млрд, до 2,5 млрд доларів.

Трійку лідерів рейтингу замикає Костянтин Жеваго (Ferrexpo) зі своїми доходами в 2,4 млрд доларів. За рік він розбагатів більш ніж в два рази. Слід зазначити, що в 2020 році Жеваго був на сьомому місці зі статком 1,1 млрд доларів.

Ігор Коломойський теж значно збільшив свої статки. Його капітали з 1 млрд доларів зросли до 1,8 млрд доларів. Олігарх піднявся з восьмого на четверте місце рейтингу українського Forbes.

При цьому партнер Коломойського Геннадій Боголюбов, залишився на п’ятому місці. За минулий рік його багатство збільшилася з 1,2 млрд доларів до 1,7 млрд доларів.

Олександр і Галина Гереги («Епіцентр») накопичили 1,7 млрд доларів, зайнявши таким чином 6 місце. Перш подружжя було на четвертому місці зі статком 1,3 млрд доларів.

Екс-президент України Петро Порошенко залишив трійку лідерів списку і перемістився на сьоме місце. Але тільки тому, що інші багатіли швидше. Так, стан колишнього українського лідера зросла з 1,4 млрд доларів до 1,6 млрд доларів.

Нагадаємо, що президент доручив Раді нацбезпеки розробити закон про олігархів. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що в Україні є 13 олігархів, які мають значний вплив на економіку і політику.

Раніше повідомлялося, що останнім часом дуже активно обговорюється законопроект про статус олігархів. Його ще немає, але його вже активно обговорюють. Зокрема розробку законопроекту прокоментував глава Офісу президента Андрій Ярмак.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу