Одеса під загрозою зсуву

Поділитися:

Через те, що одеське узбережжя активно забудовують, схили міста можуть з’їхати в море.

Як заявив професор Національного дослідницького інституту будівельних конструкцій Олег Кудряшов, він зі своїми колегами постійно вивчає це питання і намагається вирахувати, яке навантаження зможуть витримати схили, адже неконтрольована забудова може призвести до сумних наслідків. При цьому, ці наслідки можуть настати вже дуже скоро, враховуючи якість сьогоднішнього будівництва.

“Якщо в Одесі відбудеться землетрус, то половина будинків повалиться. Ніхто не думає про якісний фундаменті, про пожежну небезпеку і сейсмічних впливах. Забудовники намагаються економити на всьому”, – сказав Кудряшов.

Провівши аналіз всіх будівель, було встановлено, що практично всі будинки зведені не за правилами. А в районі одеського узбережжя, дослідники зафіксували будівництво новобудови прямо вона пляжі.

“Схил на цій ділянці вкрай слабкий. На ньому збудовано багато котеджів, які при перших же час розкопок підуть в море. Не можна будувати в цьому районі. Це серйозне порушення закону”, – підсумував професор.

При цьому експерт уточнив, що крім мільйонних збитків, будуть ще й численні жертви.

Нагадаємо, що за інформацією Державної служби статистики України, будувати в країні стали менше на 16,1 відсотка.

При цьому відзначимо, що за січень-березень 2020 року в Україні ввели в експлуатацію близько 2 мільйони квадратних метрів житлових будинків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу