Нерухомість подорожчала на 10%

Поділитися:

В Україні взагалі і в столиці зокрема підвищуються ціни на об’єкти житлової нерухомості. Про це наводяться дані в звіті про фінансову стабільність НБУ (Національного банку України).

Так у звіті сказано, що в Києві вартість нового житла в гривнях у вересні 2020 року була вищою на 5-10 відсотків, ніж рік тому, в доларах – до 5 відсотків. Ринкові ціни на житло в Києві в цілому близькі до природного рівня, хоча періодично відхиляються від нього.

Наприклад, в останні місяці вартість житла в столиці зростала навіть попри пандемію і супутні обмеження. Хоча фундаментальні чинники, що впливають на ціни – такі, як рівень безробіття, дещо погіршилися.

Але, констатують економісти Нацбанку, всупереч зростанню цін на житло, попит на нього теж підвищується. У 3-му кварталі 2020 року укладено на 2,8 відсотка більше угод купівлі-продажу житла, ніж рік тому – відкладений попит поступово реалізується.

Нагадаємо, в українському парламенті хочуть ініціювати створення єдиного адресного реєстру, куди будуть вноситися всі дані про нерухомість українців.

Також раніше ми писали про те, що Єдина державна інформаційна електронна система у сфері будівництва запрацює 31 березня 2021 року. Її запуск відкладений до зазначеного часу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу