Нацбанк створює реєстр колекторів

Поділитися:

Про створення реєстру колекторів розповіла Катерина Рожкова, заступник глави Нацбанку України. В її розумінні такий крок дасть країні багато — це і врегулювання суть роботи колекторів, і оновлення підходів в цьому сегменті, і встановлення чітких правил.

На сьогодні на українському ринку існує неврегульованість як в самому законодавстві, так і в правилах роботи колекторських організацій. Важливо також і те, що в кол-центр НБУ постійно надходять дзвінки від українських громадян, які незадоволені роботою колекторів, а іноді обурені та перелякані. За результатами скарг завжди проводяться розгляду — в ході деяких були встановлені грубі порушення українського законодавства. Тільки за липень в Нацбанку зафіксовано понад 500 звернень зі скаргою на діяльність колекторів.

“У цьому проекті закону для колекторської компанії з’явиться вимога щодо дотримання нею правил етичної поведінки з боржником … У разі порушення колектором правил етичної поведінки будуть передбачені заходи впливу і санкції, в тому числі виключення з Реєстру колекторських компаній”, — розповіла Катерина Рожкова.

Також заступник голови НБУ наголосила, що новий Реєстр колекторських компаній — це одна з ключових умов для поновлення ринку.

Раніше повідомлялося про посилення контролю з боку Нацбанку. Ломбарди та колектори будуть знаходиться під пильною увагою.

Також ми писали про те, що колектори зможуть відключати воду боржникам.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу