Нацбанк підрахував, як падають доходи населення

Поділитися:

У квітні, травні та червні поточного року доходи українських сімей (домогосподарств) стали нижчими і за номіналом, і реально.

Це в п’ятницю, 30 жовтня, констатували в Інфляційному звіті НБУ за поточний місяць жовтень.

Як повідомляється у звіті регулятора, зниження торкнулося практично всіх джерел доходів наших громадян. Зросла тільки соціальна допомога – завдяки тому, що уряд проіндексував допомоги по безробіттю, пенсійне забезпечення та інші види соцдопомоги.

За даними Нацбанку, через закриття кордонів знизилися і доходи та перекази трудових мігрантів. Велика спрямованість індивідуального підприємництва на сектор послуг зумовила падіння прибутку і змішаного доходу (куди, в тому числі включаються доходи фізосіб-підприємців).

У звіті НБУ аналізує наступне:

“Оскільки, згідно з даними Держстату, в II кварталі зберігалося зростання середньомісячних номінальних заробітних плат штатних працівників підприємств, скорочення оплати праці в цілому свідчить про суттєвий вплив кризи на доходи працівників суб’єктів мікропідприємництва”.

Нагадаємо, за інформацією фахівців Національного банку України, заощадження місцевого населення в першому півріччі 2020 року скоротилися майже на 6%.

Також раніше ми написали про те, що в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підготували проекти постанов Кабінету міністрів, суть яких полягає в збільшенні оплати праці працівників бюджетного сектора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу