Нацбанк підрахував безробітних українців

Поділитися:

Згідно з даними, опублікованими в щоквартальному інфляційному звіті Національного банку України, рівень безробіття в Україні в 2020 році погіршився. Так, фахівці НБУ змінили результати за методологією Міжнародної організації праці з 9,4% до 9,5%. Крім того, в четвертому кварталі рівень безробіття досяг 10,0%.

“З огляду на збільшення захворюваності восени і нові карантинні обмеження, в IV кварталі рівень безробіття оцінений НБУ в 10%”, – говориться в огляді.

При цьому високочастотні індикатори показують, що попит на робочу силу знизився в кінці року, частково через сезонність, почасти через обережного ставлення фірм до найму нових працівників в очікуванні оголошених урядом планів щодо посилення карантину.

“Однак знизилася і пропозиція робочої сили. Так, хоча повернення економічно неактивного населення робочої сили спостерігався в III кварталі, цей процес був стриманим – кількість людей поза робочої сили було на 0,5 млн більше, ніж торік. Негативні очікування нових хвиль пандемії і пов’язаних з ними карантинних обмежень могли стати демотивуючим фактором для пошуку роботи частиною населення, особливо в категорії осіб від 40 до 60 років “, – повідомляють в НБУ

Згідно з прогнозом фахівців Нацбанку, рівень безробіття в 2021 році скоротиться до 8,8% (у жовтні 2020 року НБУ прогнозував 8,6%).

Нагадаємо, що став відомий новий рейтинг найбільш затребуваних професій світу. Його склали аналітики соціальної мережі LinkedIn, яка спеціалізується на встановленні ділових контактів.

Раніше повідомлялося, що через кризу і пандемію коронавірусу частина співробітників нафтогазової галузі зіткнулася з різким скороченням заробітної плати. Про це свідчать дані опитування з боку компанії «Airswift».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу